tisdag, september 09, 2008

Tankar som snurrar

Idag funderar jag lite på vad jag ska skriva. Vet inte riktigt, tankarna snurrar som en karusell. Får inte fatt i dem ordentligt. Är så mycket känslor som studsar fram å tillbax, positiva, negativa.
Idag har vi varit på sista valpkursträffen, lika värdelöst istort sett som tidigare. Fattar inte att man slängt ner 700 kr på ngt så dåligt. Men men... nästa gång jag går på kurs, vet jag att det inte blir med denna tränaren ivf :P

Istället för att skriva ngt vettigt får jag väl skriva ngt ovettigt. En helt underbar kompis, som bor tok för långt bort från mig skickade ett helt underbart sms i morse... Men en varning... detta är till alla tjejer som behöver få sig ett smile idag och till alla killar som har humor nog att hantera "sanningen"!

Vad tror ni om det här?
  • Vad har män och moln gemensamt?
    När de dunstar så blir det en bra dag.
  • Vad är en man i saltsyra?
    Ett löst problem
  • Vad säger en man som sitter i vattnet till midjan?
    Det här går över mitt förstånd
  • Vad är skillnaden mellan en man och en yoghurt?
    I yoghurt finns det kultur
  • Vad kallas män som mist 90% av sin intelligens?
    Änkemän
  • Varför finns det män över huvudtaget?
    För att vibratorn inte kan klippa gräsmattan.

söndag, september 07, 2008

REGN

Första helgen i september regnades och jobbades bort. Jag som tyckte vi hade få soltimmar i somras, hur rätt har man egentligen :P
Slår upp dagens tidning NA och vad går det att läsa där.. jo läs och begrunda ....

Extremt regnig augusti för Örebro län

ALLMÄNT/ÖREBRO Publicerad: 2008-09-07 06:13

Känner du dig frusen och lite kall? Det är helt normalt. Augusti har varit extremt blöt i Örebro län och den kommande perioden visar ingen förändring.

När SMHI summerar sommaren är det ingen munter läsning. Visserligen började den bra i juni då studentyran gav sol och värme.
- Juni var både varmare och torrare än normalt även om månaden slutade med ostadigt väder, berättar Eva Strandberg, meteorolog på SMHI.

Dubbelt så mycket
Även juli var lite varmare än normalt men också rejält mycket regnigare. Under månaden föll dubbelt så mycket regn än vad det brukar göra i Sverige. Vissa forskare menar att vi redan nu ser utslag av den globala uppvärmningen som i framtiden kommer att ge allt högre temperaturer och mer nederbörd. Men den bilden vill inte Eva Strandberg ge.

Behöver inte vara konstigt
- Vädret är så variationsrikt att det kan regna mycket eller vara väldigt torrt utan att det är något konstigt med det. Dessutom drabbas olika områden i landet under olika år. Förra året fick ju södra delarna av landet väldigt stora mängder medan Mälardalen har drabbats i år.

Rekordet är 190 millimeter
Normalt sett faller 63 mm nederbörd i Örebro under augusti men i år var den siffran hela 146 mm. Rekordet är från 1930 då det föll 190 mm i augusti.
Regnet gav också kyla. Medel-
temperaturen i Örebro under augusti är normalt 14,8 grader men i år blev det "bara" 14,6 grader. Och efter en blöt och kall augusti kommer en, åtminstone inledningsvis, blöt september.
- Det ostadiga vädret kommer att hålla i sig ett tag till.

(orginal artikel)