fredag, oktober 17, 2008

vägen till Lund

Vilken resa! Vi kom bussen som vi skulle, det var inga problem. Väskor, matsäck, hund och barn och själklart jag for ner till Resecentrum.Väl där nere så visade det sig att tåge till Mjölby var ca 15 min försenad. Kände mig lite stressade över att kunna hinna med tåget till Lund.

Inne i väntrummet i Örebro upptäckte Lucas ett monster. En reklamskylt som rörde på sig. Värsta grejen. Morrades och skällandes tog Lucas faran, men lugnade sig snart när den elaka reklamskylten hade lärt sig att man inte ska skrämmas. :P

Klev vi på tåg i bergslagen, inga problem. Lucas var en ängel till vovve. Hur underbar som helst. Men vad får jag reda på.. Jo att tåget från Mjölby var lite försenat. Två timmar och lite till efter ordinarie framkomst tid var vi framme. Helt otroligt. Tåget från Stockholm hade haft signal fel eller rättare sagt centraltstationen i Stockholm hade haft signalfel. En timme efter starttid kom tåget iväg. På väg till Mjölby hade tåget hamnat bakom ett snigeltåg. Så blev lite mer försenat. När vi efter lååååååång väntetid i Mjölby äntligen fick sätta oss på tåget till Lund, så får väl tåget vi åker med fel på sin motor. Kan således inte åka i fullfart utan endast halva motorn fungera. Det är super kul att åka med SJ.. eller ???

Dock träffade vi många rar människor, bland annat från Borlänge. Tiden gick rätt så fort. Ebba är ju en van tågresenär så det var ju inga problem. Lucas första färd med tåg blev lång. Dock sköte han sig super. Alla tyckte han var jätte duktig. Snabbt ut på ett perrong för att kissa. Vad smidigt det är då att ha hanhund. Bara å ställa honom vid en stolpe.. och säga KISSA. Så kissar han så upp på tåget igen. Ebba var lite orolig att vi skulle missa tåget.

Sen efter låååång tid var vi framme i Lund. Där fick Lucas en ny kompis, Skilla. En blandning mellan Herdehund(vit schäfer) , doberman och Labrador, en tik på 5 år. Det gick jätte bra och släppa ihop dem. Suveränt här i Lund, det finns hundrastgårdar.

Efter att ha ätit på resturang är jag mega mätt, och har således paltkoma, och ska väl lägga Ebba och socialisera mig lite med Malin som också är i paltkoma. Sara hon lägger Valrossen på nätet. För er som inte vet så är det alfapet.

torsdag, oktober 16, 2008

Nu jä****

Nu ska jag ta mig tusan göra det. Det är helt säkert. Nu har jag bestämt mig. Det ska gå. Det måste gå. Det bara är så!

C uppsatsen ska vara klar 1 december i år. Har börjat kollat, ska trixa lite i helgen. Inte mycket med lite. Ska ju ändå på mini semester med Ebba & Lucas ner till Lund och träffa goa rara Malin. Ska bli skoj. Åka tåg, spännande. Första gången för Lucas, får se vad han tycker om det.

Idag fick jag veta att jag är den enda studenten som ska läsa politiskt sociologi. Trodde iof att det var en A kurs. Men tydligen är det en B kurs. Men men ska väl fungera det med. Nu blir det inga seminarier. Utan är en läskurs med hemtenta. Kan ju hoppas att det ska gå. Självklart ska det fungera. För nu Jäklar ska det gå. Nu äntligen ska jag ta min lärarexamen.

Fast först ska jag borsta tänderna, lägga mig, åka tåg och ha det underbart en helg i Lund.

onsdag, oktober 15, 2008

Tack för visat intresse....

Idag har jag nog börjat dagen bra i vilket fall. Gick upp i arlan, drog till elljusspåret och skogen. Gick en lång promenad i ett raskt tempo med voven. Blev väl över en timma och lite till. Sen tog vi bilen hem igen. Käkade frukost med Ebba o sen hon till skolan och jag till jobbet. På eftermiddagen fick jag hem två töser. Inget fel idet, de har lekt med mössen.

Sen äntligen sätter jag mig ner vid datorn. Kollar mailen, kvart i sex. Har fått mail om att jag är placerad i en seminariegrupp som har sitt första seminarium, ikväll kl 16-18. Hur kan man skicka ett sådant mail kl 10 på morgonen. Jag jobbar. Hur ska jag hinna fixa? Suck, c uppsats krångel. Vill inte. Men måste om jag ngn gång i mitt liv ska bli klar. I vilket fall så blev det ju inget seminarium för mig ikväll.

Sen snackar jag med en kompis på nätet. Han började besservisa angående min ny inköpta kamera. Kan inte folk bara säga.. skoj... om du behöver hjälp så säg till. Jag kanske kan ge dig lite tips.
men men thats life. Folk tänker inte. Utan kör bara på. Vet att jag har gjort det tidigare. Men försöker reflektera över vad jag gör idag. Vet hur saker kan såra.

En annan grej som har hänt nu ikväll att en bekant till mig har hört av sig. Vi lärde känna varandra i somras. Han vet att jag endast är intresserad av vänskap. Så dum som jag var så trodde jag det var så även från hans håll. Han har hört av sig flera gånger i veckan, och förra veckan började han tala om att jag var med i hans drömmar, och att vi kysste varandra. Jag försökte avfärda det hela. Sen efter det så har jag varit avståndstagande. Får en knut i magen, var med om en otäck sak i somras som gör att jag just nu inte klarar av närkontakt med motsatta könet. Vilket denna kille vet.
Han ringde sent igår, närmare 22 tiden. Jag orkade inte ens svara. Sen msn på morgonen, och sen msn nu ikväll. Jag orkar verkligen inte. Tydligen så kan inte tjejer och killar vara ENDAST kompisar. Vilket jag inte fattar. Tycker att det är en självklar grej att man ska kunna vara. Men tydligen fungerar det inte så. Vilket är tragiskt.

Borde kanske vara sten tydlig. Det var jag i somras när det var en kille som var intresserad. hehe Då skrev jag.. tack för visat intresse men nej tack. Elakt? Troligen, gillar det inte, men orkar inte med killar på det sexuella planet ett tag framöver. Jag får bara hoppas att tiden läker alla sår.

måndag, oktober 13, 2008

Hundrastgårdar

Jag var trött i morse men det gick bra ändå att komma iväg i tid till jobbet. Innan jag kom så långt så var jag o min kille ute på en morgonrunda. Blev väl en halv lång en, Lucas ville så gärna vara lös och jaga alla blad han kan. Men han fick vara kopplad i morse.

Stack iväg en sväng idag till sjukgymnasten, fick akupunktur för min spända käke. Blev hehe snurrig så gick hem o vilade. Passade även senare på att hämta ut min kamera som jag beställde förra veckan. Skoj och leka med den. :)

Fick med mig två töser hem idag. Vi gick hem och fixade med mössen bland annat. Senare på kvällen kom Sara tillbaks med "min lilla blå" som har varit på en tur till Strömsholm för att hämta stackars James. James har varit sjuk, men är på bättringsväg nu. När jag o ebba hade lämnat av ebbas kompis så tänkte jag att Lucas skulle få springa lite. Då han endast är 7 mån behöver han få rusa av sig lite. Dock blev det tok idag. När jag sprang ca 300m bort för å lämna Ebbas kompis örhängen, passade Lucas på att springa fram till en hund. Lucas ville leka. Ja jag vet att det var fel av mig å ha honom lös. Men tjejen hade sin lilla hundlös med. Den lilla hunden bet Lucas. Tjejen talade även om att det gick rykten om att Lucas är agressiv.... vad trött jag blir.

Lucas är genom snäll, älskar barn och har inte vissat ngr vakttedenser. Självklart så svarade han med morrande och skällande. Men vem skulle inte göra om man blir påflugen. Jag blir sååå ledsen. Hoppas verkligen att det inte blir några reprimander för detta. Utan att det kommer att lägga sig. Till saken kan jag säga att lillhunden höll på å flyga på Lucas igen, när bägge hundarna var kopplade. När tjejen tar tag i sin hund, så biter hennes hund henne i armen. Vems hund är agressiv? URK min braiga dager slutande inte lika bra.. vad ledsen jag blir.

Min älskade Lucas, nu blir det inte parken längre. Inget bus med andra hundar där inte. Nu får det bli hopp och lek ute i skogen istället. BLir mer omständigt, men allt för att minimera risken för att folk ska missuppfatta. Han är verkligen inte agressiv, busig.. ja visst, men är man 7 månader så är man bara ett barn. Barn vill leka så även valpar.

Synd att kommunen här inte vill ha hundrastgårdar. Tänk vad smidigt det skulle vara då.