torsdag, oktober 09, 2008

Trollfamiljen


Ja det är sant, jag är inte människa, jag är helt enkelt ett troll. Som lever i en trollvärld full av mysteriska händelser. Problemen som uppkommer är oftast att trollen och människorna inte alltid kommer överens. De människor som kommer överens med trollen är oftast troll eller mycket förstående människor som troligen i sitt förra liv var troll.

Som ni märker kommer inlägget idag att vara full av snurrigheter. Kanske är det för att jag som är ett troll lever i en helt annan värld än ni andra. Ibland är det faktiskt så att man inte orkar vara människa och vara så stel och strikt som samhället kräver av en. Utan man måste få tänja på gränserna lite. Vara lite spelevink, vilket jag är rätt ofta när jag känner för det. Men det är tyvärr ofta som människor inte accepterar det. Varför måste alla eller i vilket fall många vara så allvarliga. Man kan vara seriös fast man gör jobbet (eller vad det än måne vara) med ett leende, ett skratt. Jag tror helt seriöst på att livet blir för längt av att man har roligt. "Ett gott skratt förlänger livet".

Ta en stund för dig själv, sätt dig på stan, studera människorna som går förbi. Se inte till det yttre, kläder och sådant. Kolla ansiktena på folket. Vad ser du? Vad känner du?

Jag ser rätt mycket när jag sätter mig nere på stan. Är enormt fashinerande att studera människor på det sättet. Titta på rynkor, linjer, ögonen osv. Finns det finna skrattrynkor? Eller har mungiporna fått förlängningar?

Ta dig kanske tid att titta på människorna på ditt jobb/skola eller var du gör på dagarna. Stämmer deras ansiktsuttryck med deras personlighet?

Tycker att många är så bistra i sina ansikten. Hade en gång en utbytesstudent som sa.. Svenskar ler inte föräns till våren, när de första solstrålarna värmer.

Det stämmer så väl, innan våren solstrålar kommer kan man låta bli att hälsa på sin granne, den person som man står närmast på busshållsplatsen osv. Men när solen lyser så ler människorna betydligt mer. De umgås mer, de är mer glada osv.
Varför är vi inte det på vintern, när det är mörkt, kallt och dystert. Det är ju då som vi behöver det som mest. Nä tacka vetja att vara ett troll, jag ler nämligen året runt. Inte bara när jag har fått heltid och köpt en ny kamera. Jag ler när jag känner att det spriter i kroppen. Jag ler och är social för jag mår bra av det. Jag ler mot de som jag känner behöver det som bäst. Jag säger hej till personen bredvid mig på busshållplatsen osv..

Nä jag är nog inte svensk!
Men det gör inget för jag är ett TROLL. Ett stolt TROLL :D

onsdag, oktober 08, 2008

Tiden springer

Tiden springer verkligen iväg i mitt liv. Jag kommer snart och vara 50 år utan att ha uträttat något i mitt liv känns det som. Men i och för sig vad gör det om 100 år när allt kommer om kring.
Vad har hänt sedan Lucas och jag var och målade stallet?
Vi har varit på min stora systers dop, alltså det var inte min stora syster som döptes utan hennes mycket söta son, Malte. Han är hur cool som helst, med sina sex tår på varje fot. Brosan och jag gav dem ett sett med gips så det kan göra av gjutningar på de små fossingarna. Hela den helgen var skoj. På dopen hoppade jag in som diskplockare, sen for jag iväg och jobbade på Oktober festen i Borlänge. Var lite skoj och driva lite med sina fd klasskompisar sen högstadiet. Inte en kotte kände igen en. Fast det är ju inte så konstigt då jag har förändrats enromt mycket, från att haft långt blont hår med glasögon till att vara mörkhårig, kortklippt, linser och en helt annan attityd. Inte den lilla gråa musen som jag var då.

Träffade ngr av killarna som jag jobbade med i somras, det var skoj, synd bara att man inte hade mer tid att snacka. Trivdes verkligen att jobba med dem.

Sen gick en vecka i Örebro, fick utökad lärartjänst med ca 3 lektionstimmar. Kom upp i ca 70% kanon bra tänkte jag. Drog till Borlänge igen, denna gång på valpträff. Det var hur skoj som helst. Först när man kommer hem till mor och far så löper deras 11 åriga schäfer tik. Självklart började Lucas att reagera, han har kommit in i sin första könsmognad. På lördagen hos uppfödaren så var det även där tikar som löpte. Men dagen fortlöpte utan större besvär. Hundarna var duktiga, Lucas var nog den valp som var öh smalas, nästintill mager. Stackars krake! Men svårt å göda en hund som inte äter jämnt. Dock blev en annan gödd i helgen. Underbar mat serverades på kvällen. Hur god gryta som helst. Även om potatisen var speciell. Kort gott två jäkligt bra helger på rad. :D

Sen började jag jobba igen på tisdagen. Går och skulle prata med rektorn ang de extra timmarna jag har blivit tilldelade. Då visade sig att han inte enbart ville att jag ska jobba med projektarbete utan även börja att ha historielektioner med. Så nu har jag 100% på den gymnasieskolan i mina ämnen. Hur skoj som helst. Nu är det bara att bita i det sura äpplet och skriva klart den dära dumma cuppsatsen.

Men hur som haver så har jag haft två bra veckor, bortsett från större grej som handlar om en lokal, hot och tjafs. Så det lämnar jag därhän.

Nu är det nog lite kvällskäk eller dylikt som ska ner i min mage för att sedan gå kvällspromenaden med Lucas.