torsdag, november 27, 2008

Tänk om...

Idag har det varit en tänk om dag.. och en veterinär dag. Lilla Linus fick somna in, 19 år gammal blev mina föräldras katt. Jag var med honom hos veterinären, där han fick somna in. Tänk om jag inte hade lärt känna denna underbara veterinär som gör även dessa tråkiga saker till bra händelser. Tänk om..

Jag hade tagit med mig Lucas för att veterinär Torkel skulle göra hälsoundersökning på honom pga spindlarna i näsan som har byggt bo, ivf vad vi tror. Lucas han sniffade och snosade, blev morrad åt av små katthundar.. (hundar under 10 kg) Inte något gjorde han tillbax mot dem, tittade lite dock, men inga ljud eller ngt. Sen gick vi in i undersökningsrummet, där fick han återigen nosa o sniffa, hoppade sedan lydigt upp (efter lite lock o pock) på undersökningsbordet, där satt han så snällt tills Torkel kom in o kollade hans öron. Inte ett ljud bara en eller flera pussar på både Torkel o mig. Sen fick han en flaska med öronrengöring och en klotång som present från Torkel. Lucas blev väl mer glad åt godisen Torkel gav honom, men jag e ju tacksam när inte plånboken behöver bli tunnare Lucas var grymt duktig idag tycker jag, och Torkel och Ejan var lika undebara som alltid. Hehe de gillade min pojke

Tänk att man alltid måste tänka. Tänka på hur man avslutar en mening, ett sms, msn eller något annat skrivet ord. Inte bara avslutningen måste man tänka på, utan hela det skrivna ordet/orden. För om man av någon anledning tar det ur sitt sammanhang kan man missuppfatta det hela och allt blir galet och fel om det redan från början har blivit galet o fel. Det är en av baksidorna av det informations samhälle vid lever i idag. Det är så många onödiga missförstånd som sker pga det skriva ordet. Ville bara säga det, tänk på vad ni skriver och tänk även på att de ord du skriver kan sparas av mottagaren och användas i något helt annat syfte än det du hade tänkt dig.

Tänk om jag aldrig hade gjort det jag gjorde då... tänk vad saker hade kanske tett sig annorlunda idag. Men jag kan inte tänka "tänk om" men just nu ligger det så nära tiden så tänk om finns kvar, ett kvartal är inte lång tid, ett kvartal är enormt kort tid i vilket fall om man tänker .. tänk om..

nä nu ska jag gå till min uppsats å tänka om...

söndag, november 23, 2008

positiv fredag

Fick i fredags positivt besked om att jag får vara kvar på min tjänst fram till sommaren. Hur skoj som helst :)

Innan det beskedet var jag på c uppsats handledning, fick rätt så bra kritik för min uppsats. Så långt jag har hunnit vill säga. Har skrivit en hel del denna helg, nästa helg kommer den att bli klar. Sen är det väl iof en del formalia som ska fixas, men jag ser ljust på framtiden.

Slutet av nästa vecka åker min lilla familj till Dalarna, ska bli skönt och komma iväg en sväng. Fast blir ju å plugga hela den helgen med. Har ju ändå lite kvar å göra.

Verkar inte bli så mycket ordningsvakts jobb i december, kan ju iof vara rätt skönt det med. Fast trist på ett sätt med. Men jag ska inte ropa hej än.. för det har hänt mer än en gång att jag bara trodde jag skulle jobba 1-2 pass på en månad.. å sen blev det desto mer. Är ju uppsatt på 3 fredags pass, o sen ett pass i jul. Fungerar jhu.

Nä nu ska jag fixa lite här hemma o sen ut med Lucisen.