lördag, november 15, 2008

Sjuk lagstiftning - tidelag

Tycker att en lagförändring borde införas. Pratade med en bekant om just tidelag, denne tyckte att det var helt okej att en tjej lät en ex hund tillfredsställa henne. Finns tydligen mycket sådant ute på nätet.

Samt om någon såg insiders i veckan, så skulle den person som är misstänkt för våld mot djur endast kunna få 2 års fängelse. Trots det han gjorde mot hästen. Skar sönder könsorganen invändigt bland annat, hästen dog.

Han är även misstänkt mot våld mot annans privata egendom, om han blir dömd för detta får han upp till 4 år. Sjuk lagstiftning att privat egendom, som hästen blir/är, blir det högre straff än för själva våldet på djuret. Djurvän som jag är, så anser jag att man ska skatta djuret högre än "privat egendom".

Den psykolog som var med i programmet menade även på att de personer som håller på med tidelag med våld, har nära att även göra det på människor. Är det då inte bättre att få laga stöd till strängar straff redan i "tidigt" stadium? Är inte djur värda något i Sverige om inte någon äger dem? Sverige är ett av få länder (om jag förstått det rätt) som fortfarande tillåter Tidelag.

Kan ju tillägga att tidelag endast har varit tillåten sedan 1944. Dess för innan, på 1800-talet var det dödsstraff på tidelag, inte för att vi ska införa dödsstraff men det tål att tänka på. ( inte dödsstraff utan en skärptlagstiftning)

måndag, november 10, 2008

Mycket

Ja det är mycket, det har jag sagt ett tag. Men det är verkligen så.

Ska jag få vikariatet? eller blir jag arbetslös? Ska jag hinna klart c uppsatsen på 2-3 veckor? Ska jag fixa sociologi tentan? hur ska jag hinna med den nya kursen? Jobb plugg.

Längtar så tills allt är klart. Mitten på januari, då jäklar! Då måste allt vara klart. Det bara är så.

Det är mycket!!