fredag, oktober 17, 2008

vägen till Lund

Vilken resa! Vi kom bussen som vi skulle, det var inga problem. Väskor, matsäck, hund och barn och själklart jag for ner till Resecentrum.Väl där nere så visade det sig att tåge till Mjölby var ca 15 min försenad. Kände mig lite stressade över att kunna hinna med tåget till Lund.

Inne i väntrummet i Örebro upptäckte Lucas ett monster. En reklamskylt som rörde på sig. Värsta grejen. Morrades och skällandes tog Lucas faran, men lugnade sig snart när den elaka reklamskylten hade lärt sig att man inte ska skrämmas. :P

Klev vi på tåg i bergslagen, inga problem. Lucas var en ängel till vovve. Hur underbar som helst. Men vad får jag reda på.. Jo att tåget från Mjölby var lite försenat. Två timmar och lite till efter ordinarie framkomst tid var vi framme. Helt otroligt. Tåget från Stockholm hade haft signal fel eller rättare sagt centraltstationen i Stockholm hade haft signalfel. En timme efter starttid kom tåget iväg. På väg till Mjölby hade tåget hamnat bakom ett snigeltåg. Så blev lite mer försenat. När vi efter lååååååång väntetid i Mjölby äntligen fick sätta oss på tåget till Lund, så får väl tåget vi åker med fel på sin motor. Kan således inte åka i fullfart utan endast halva motorn fungera. Det är super kul att åka med SJ.. eller ???

Dock träffade vi många rar människor, bland annat från Borlänge. Tiden gick rätt så fort. Ebba är ju en van tågresenär så det var ju inga problem. Lucas första färd med tåg blev lång. Dock sköte han sig super. Alla tyckte han var jätte duktig. Snabbt ut på ett perrong för att kissa. Vad smidigt det är då att ha hanhund. Bara å ställa honom vid en stolpe.. och säga KISSA. Så kissar han så upp på tåget igen. Ebba var lite orolig att vi skulle missa tåget.

Sen efter låååång tid var vi framme i Lund. Där fick Lucas en ny kompis, Skilla. En blandning mellan Herdehund(vit schäfer) , doberman och Labrador, en tik på 5 år. Det gick jätte bra och släppa ihop dem. Suveränt här i Lund, det finns hundrastgårdar.

Efter att ha ätit på resturang är jag mega mätt, och har således paltkoma, och ska väl lägga Ebba och socialisera mig lite med Malin som också är i paltkoma. Sara hon lägger Valrossen på nätet. För er som inte vet så är det alfapet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en typisk SJ-resa i mina öron...
Hoppas du har trevligt! Tyvärr ses vi inte på tisdag, då jag ska till London (!) men vi ses framöver. Ska vi försöka planera in en fika?

Anonym sa...

Kallas maximal otur.
Ett tecken på att du inte ska ut å åka;)